DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 30.08.2015 22:21:16 

AC Práce

 
 

Rekapitulace - ohlédnutí za sezonou

 

    Do druhé sezony od vzniku klubu jsme vstupovali opět s cílem zaútočit na přední pozici a pokusit se o postup do 6. ligy. Bohužel tento plán dostal drtivé trhliny již od samého počátku sezony...

    Během úvodních 4 zápasů jsme uhráli pouhopouhé 3 body a to za vydřenou výhru nad týmem Pivojsu a upachtěné remíze nad týmem Pradoxu, který se v konečné tabulce umístil na poslední příčce. Nutno dodat, že počet bodů byl zasloužený. Fotbal z naší strany nebyl nic moc a navíc byl i problém s docházkou na utkání. Dá se říct, že jsme se dostali do 1. vážné krize od vzniku. Poté nám sice do hrsti skočiĺ plný počet bodů, kdy se Atletico Cerveza nedostavilo k zápasu v Běchovicích a my tak kontumačně zvítězili 6:0, jenže ještě týž víkend jsme neodpískali 2 povinné zápasy, což nás naopak stálo odečet 6ti bodů. Po této události se mluvilo dokonce o zániku. Něktěří z hráčů byli vytočení na nejvyšší míru a ani se jim nebylo co divit. Není totiž možné, aby někdo odpískal všechno a jiný se naopak vezl. Je nás v týmu tolik, že pískání vychází na každého v intervalu cca 1x za 3 sezony, což snad není takový problém, aby se na to každý připravil a udělal si čas. A hlavně každý by se měl starat sám a ne aby čekal na zprávu kde a kdy má být.

    Po tomto odečtu nás čekal tým Šejk Peterka, který nás sice porazil v poměru 2:5, ale mám pocit, že právě v tomto utkání jsme se odpíchli ke spanilé jízdě, která pokračovala až do samého závěru sezony, protože výkon ve 2. půlce byl velice kvalitní a sebevědomí. Postupně jsme porazili týmy Lachtan B, Beach attack, Černý koně, Fugas B i J.R. Club B. To vše při impozantním skore 33:10. Právě tato jízda nás nakonec uchránila od hrozby sestupu, i když v sezoně už to vypadalo kolikrát beznadějně. Důležité bylo, že se tým semkl, začal chodit v ideálním počtu a příliš se neobměňoval. Všechny zápasy jsme dle mého názoru vyhráli zaslouženě, i když v posledním utkání proti J.R. Clubu to bylo opravdu těsné.

    Zhodnocení je tak dvojsečné - na 1 stranu panuje spokojenost se záchranou, poněvadž nebylo lehké žít v domnění, že prakticky celou 2 poloviny sezony nesmíme zaváhat, ale přetrvává i smutek z vlastní hlouposti, která nás stála postup o ligu výš, protože nebýt odpočtu bodů, tak jsme postoupili ze 3. místa. Přes to všechno ale spíše hodnotím sezonu pozitivně a to hlavně za její 2 polovinu. Věřím, že do příští sezony nastoupíme zase o něco silnější a hlavně zkušenější. Budeme chtít určitě postoupit a já jsem přesvědčen, že za předpokladu dobré docházky a splnění povinností v rámci soudcovství, se nám to může podařit.

Statistiky:

AC Práce skončila na konečném 8. místě s 9ti body a skore 53:31. V sezoně nastoupilo 15 fotbalistů. Všechny zápasy však odehrála pouze dvojice Kadlec a Béňa. Nejlepším střelcem se stal Kadlec, jenž se trefil 17x. Byl následován 8-brankovým Béňou a 7-brankovým Šperlem. Důležité opět bylo, že se o branky starali prakticky všichni hráči. Každý, kdo do sezony nastoupil, s vyjímkou Romana Herolda a brankářů Koubka,Barana a Krajňáka, si připsal alespoň 1 branku. Velkou posilou se ukázal býti právě Koubek, který ve 4 zápasech inkasoval, na tuto sezonu slušných, 10 branek a několikrát nás svými zákroky velice podržel. Kartu v této sezoně viděla dvojce Růt - Baran. Růt dokonce červenou a to hned v úvodním zápase proti Klamovské Skvadře.

Klady:

Záchrana soutěže, psychická odolnost, sehrání týmu, slušná ofenzíva.

Zápory:

Docházka, neodpískané zápasy, příliš inkasovaných branek

 

1. Torpedo Ohrobec SKA 11 9 1 1 63:22 19
2. Klamovská skvadra 11 8 2 1 33:22 18
3. Atlético Cerveza 11 6 1 4 32:22 13
4. Fugas CF B 11 5 1 5 26:25 11
5. Beach attack 90210 11 5 0 6 38:41 10
6. Pivojs s.r.o.1.FC 11 4 2 5 28:26 10
7. Černý koně TMK 11 4 1 6 30:49 9
8. Práce AC 11 7 1 3 53:31 9
9. Šejk Peterka 11 4 1 6 31:42 9
10. TBC Lachtan B 11 3 1 7 27:46 7
11. J.R.Club B 11 2 2 7 19:38 6
12. Pradox 1.FC 11 2 1 8 16:32 5

 FOTO NA SEZONU JARO 2011

 

AC Práce : J.R. Club B 3:2 (2:2)

17.6.2011

19:30    

Zárubova

Střelci: Dominik Kadlec, Lukáš Laube, Dominik Kadlec

Soupiska: Tomáš Koubek, Marek Baran, Dominik Kadlec (c), Petr Béňa, Marek Jeřicha, Martin Beneš, Lukáš Brodníček, Richard Král, Lukáš Laube, Jiří Šperl, Jan Matera

Utkání:

    Před utkáním bylo jasné, že pouze vítězství nám zaručí absolutní jistotu záchrany a mám za to, že nikdo z týmu si ani nic jiného nepřipouštěl. K tomu měla pomoc i vydatná divácká podpora, kdy se na utkání dostavily 2 kotle fanoušků, které se tak mohli hlasitě překřikovat a vytvořili skvělou atmosféru (pravdou je, že kotel za plotem byl hlučnější, ale zároveň také podnapilejší než jeho kolega na hlavní tribuně, tomu ale lze zase k dobru přičíst to, že na utkání dorazil s časovým předstihem a zajistil nám velkou podporu již před utkáním). Soupeř se ovšem jevil v mohem lepším světle, než jaké na něho vrhalo jeho postavení v tabulce. Od začátku se hrál vcelku vyrovnaný zápas. Oba týmy se mohli spolehnout na své brankáře anebo na své tyče. Ve 12. minutě se ale k míči dostal kanonýr sezony Kadlec (17 zásahů) a dostal nás do jednobrankového vedení. To nám ovšem nevydrželo dlouho a z důvodu nepokrytí prostoru ve středu hřiště dostal až příliš času k zakončení útočník soupeře a nekompromisně srovnal na 1:1. Tentýž hráč se navíc zanedlouho prosadil znovu a soupeře tím dostal na koně. Z čistokrevného plemena ho ale nádhernou ranou sundal těsně před poločasem Laube, který trefil parádně skákavý balon skoro z poloviny hřiště a životní trefou tak srovnal na 2:2.

    2. poločas už byl kdo s koho. Bylo patrné, že rozhodne 1 branka. Šance byly pět na obou stranách. My drželi více míč a kombinovali, soupeř zase hrozil z brejků. Naštěstí misku vah převážil na naší stranu podruhé v zápase Kadlec a nakonec se jeho branka ze 47. minuty stala také rozhodující. Do konce zápasu probíhal zápas již v duchu slov na úvodní stránce tohoto webu a nemám tak potřebu se k tomu dále vyjadřovat. Soupeř si vymodlil spousty standartek, z jedné z nich dokonce útočník soupeře nastřelil vnější tyč a málem tak zkompletoval svůj hattrick. Naštěstí jsme zápas již dovedli do vítězného konce a kdyby se ujaly některé střely Krále či Šperla, mohlo být skore ještě vyšší. Je třeba ale sportovně napsat, že vítězství bylo vydřené a také trošku šťastné. J.R. Club B předvedl na Zárubovce kvalitní fotbal a nás tak výhra může těšit o to více.

    Soutěž jsme tak zachránili a příští rok doufejme v lepší umístění! 

Fugas CF B : AC Práce 1:3 (0:0)

10.6.2011

20:15

Pražačka

Střelci: Lukáš Brodníček, Jiří Šperl, Dominik Kadlec

Soupiska: Tomáš Krajňák, Lukáš Brodníček, Jan Matera, Jiří Šperl, Dominik Kadlec (c), Petr Béňa, Marek Jeřicha, Marek Baran, Richard Král

Utkání:

    V předposledním zápase celé sezony nás čekal 3. tým tabulky Fugas CF B. Soupeř nastupoval, díky postavení v tabulce, do utkání v roli favorita. Do naší branky se ovšem po delší době postavil Tomáš Krajňák, jenž dorazil na utkání poprvé od půlky dubna a to s vizáží amerického mariňáka, čímž budil velký respekt mas obecenstva a hlavně soupeře. V poli se navíc dokázala dát dohromady již konsolidovaná sestava z posledních zápasů. Je dobře, že se začínáme scházet pravidelně v podobné sestavě, naše souhra se tím rozhodně utužuje a na hře je to určitě vidět.

    Samotný zápas začal oťukáváním z obou stran. Nikdo nechtěl udělat vážnější chybu, protože přece jen šlo o hodně - my hrajeme o holou existenci v 7. lize, Fugas naopak usiluje o postup do Šestky. Po pár minutách se ale přece jen ukázalo, jak bude dnešní match probíhat. Aktivitu jsme převzali my, soupeř sázel spíše na brejky a standartky, k čemuž využíval vysokého útočníka v jeho řadách. Vyložených šancí si ovšem příliš nevytvořil. Tu nejvážnější zlikvidoval Krajňák se stoickým klidem. My na tom s "tutovkama" také nebyli zrovna nejlépe, ale pár jsme si jich přece jen vytvořili. Selhali v nich ale jak Baran, tak poté hlavně Jeřicha, jenž z metru sám před brankářem vysoko přestřelil. Půle tak skončila 0:0.

    O poločase si pár hráčů na lavičce k zápasu řeklo své, padala i hodně ostrá slova, která měla náš tým správně nakopnout. Co se ovšem nestalo. Asi po 3 minutách 2. půle házel soupeř aut a již zmiňovaný útočník v dresu Fugasu hlavou prodloužil vhazování do naší sítě. Podle Brodníčka, jenž měl soupeře na starosti, šlo jen o nepatrné líznutí, míč snad ani nezměnil příliš směr, ovšem na takové balony se těžko reaguje a tak ani Krajňáka v bráně nemůžeme příliš vinit za tuto branku. Stav 0:1 pro nás tedy znamenal velkou komplikaci, poněvadž soupeřova obrana působila pevně a po této brance se měla ještě více zatáhnout. My se ovšem s touto skutečností nehodlali smířit a soupeři jsme začali pěkně zatápět. Vytvářeli si neskutečné možnosti. Nejprve se nedokázal prosadit střelou Brodníček, poté dorážkou z bezprostřední blízkosti Šperl, jenž balon do sítě nedokázal prorvat ani natřikrát a naší nemohoucnost korunoval Kadlec, který špatně trefil balon a nedokázal tak vsítit do úplně odkryté brány. Spasil nás tak až Lukáš Brodníček, který se šikovně prosadil po rohovém kopu Kadlece, kdy patičkou usměrnil míč za brankáře Fugasu. I nadále jsme se tlačili do útoku a i nadále marnili velké šance. Soupeř sem tam také zahrozil, ovšem většinou si v koncovce počínal nešikovně anebo jeho slibně se rozvíjející akce skončila špatnou přihrávkou. Když už se zdálo, že utkání dospěje k remíze, tak si Šperl vzal balon, předběhl obránce soupeře a špičičkou, či bodýlkem, jak chcete, překonal angličanem strážce domácí svatyně. Tato branka se nakonec stala také rozhodující. Vítězství ještě pojistil chvilku před koncem Kadlec, jenž nepůjčil minutu nikomu balon, poté si narazil s Králem a šajtlí dal do protipohybu golmana. Soupeř se již na žádný odpor nezmohl a tak jsme slavili zasloužené, ale hodně vydřené vítězství 3:1

    Sluší se napsat, že soupeř patřil rozhodně k těm nejtěžším, na kterého jsme v sezoně narazili. Vynikal především pevnou obrannou hrází, na kterou jsme dlouho nemohli najít recept. Nebýt odpočtu bodů, tak by nás právě tato výhra posouvala do reálných nadějí postupu do 6. ligy, protože právě tento zápas by byl přímým soubojem o 3. příčku. Může nás ale těšit to, že díky této výhře jsme se konečně po dlouhé době dostali z pásma sestupu a pokud příští týden zvládneme zápas s J.R. Clubem, tak jsme jisto jistě zachráněni. Teoreticky můžeme i remizovat, nebo dokonce i prohrát, ale na to samozřejmě nemůžeme spoléhat.

AC Práce : Černí koně TMK 5:1 (2:0)

3.6.2011

18.15

Zárubova

Střelci: Jiří Růt, Dominik Kadlec, Martin Beneš, Jiří Šperl, Lukáš Laube

Soupiska: Tomáš Koubek, Jan Matera, Lukáš Brodníček, Petr Béňa, Martin Beneš, Dominik Kadlec (c), Marek Jeřicha, Marek Baran, Jiří Růt, Jiří Šperl, Lukáš Laube

Utkání:

    V dalším veledůležitém zápase v boji o setrvání v 7. lize jsme se utkali s dobře známým protivníkem - týmem Černých koní. Naše situace před zápasem byla naprosto jasná - poslední příčka a ztráta 3 bodů na nesestupové pozice. Bylo nám tedy jasné, že musíme zvítězit za každou cenu...    

    Zápas začal za velkého horka na Zárubovce tempem pouťového mistráku a vyprodané hlediště bylo tak lehce znuděno. To se ovšem změnilo zhruba v 10. minutě, kdy se z blízka prosadil Růt, který procedil míč mezi nohy brankáře Koní. Touto brankou tým Práce převzal veškerou iniciativu. Byli jsme lepší v kombinaci i pohybu. Ovšem v koncovce jsme si počínali stejně jako soupeř, tzn. dosti žalostně. Od vyrovnání nás zachránily výborné zákroky brankáře Koubka. Naopak my jsme vlastní nemohoucností dělali hvězdu z golmana soupeře. Vysvobodila nás až uklidnující 2. branka, kterou vstřelil Kadlec, jenž se prosadil skrytou střelou levačkou. Do konce poločasu se již nic zvláštního nestalo. Přispělo k tomu i venkovní klima, které v kombinaci s nejstarší generací umělé trávy vyvolalo skutečné peklo na zemi co se týče teploty.

    Do druhé půle jsme nastoupili sebevědomí, že se nemůže nic stát a skutečně tomu tak i bylo. Koně působili odevzdaně a když už se jim podařilo vystřelit, tak je se vší jistotou vychytal Koubek. Nutno dodat, že kolikrát ani zasahovat nemusel, protože Koně vypadali na to, že před utkáním vypsali sázku o největšího komika zápasu. Soutěž spočívala v tom, kdo se v brejku 2 na nikoho trefí jako první do imaginárního rohového praporku. To vše nám ulehčovalo práci a 3. branku tak mohl přidat Beneš za pomocí obránce hostí, jenž si Benešův přízemní centr srazil sám do branky. Poté Koně snížili tak trošku laciným a šťastným golem, kdy útočník soupeře zakončoval do naprosto odkryté svatyně (v tomto případě asi zapomněl na již zmíněnou sázku). Kontaktní branka ovšem soupeři nebyla nic platná, poněvadž chvilinku po ní vrátil 3-brankový náskok na naše kopačky samostatným průnikem Šperl, jenž se prosadil ze strany vnější šajtlí. Pátou branku ještě přidal po dlouhé době nastupivší Laube, který zkušeně obstřelil brankáře a uzavřel tak střelecký účet zápasu na cifře 5:1 z našeho pohledu. Do konce zápasu se, až na pár potyček Kadlece s hostujícími hráči, nic zvláštního nestalo a po závěrečném hvizdu rozhodčího se tak hráči mohli jít pozdravit se svými fanoušky.

    Koním jsme tak i s úroky vrátili loňskou porážku. Soupeř nás trošku zklamal, myslím, že po minulé zkušenosti většina z nás čekala trošku více. Faktorů bude nejspíše dost- jiné hřiště, trošku jiné sestavy, momentální forma atd. Pro nás jsou každopádně nejdůležitější 2 body, které si připíšeme. Situace v tabulce je jasná. Výsledky konkurentů nám zatím úplně nepřejí, ale za předpokladu zisku plného počtu bodů v posledních 2 zápasů bychom se s největší pravděpodobností měli zachránit. Situaci tak máme ve svých rukách a je třeba se začít soustředit na další utkání, kdy nás čeká nevyzpytatelný soupeř Fugas B.

 

Beach attack 90210 : AC Práce 5:12 (3:6)

27.5.2011

19:15

Přední Kopanina

Střelci: Dominik Kadlec, Marek Jeřicha, Jiří Šperl, Dominik Kadlec, Jiří Růt, Petr Béňa, Dominik Kadlec, Dominik Kadlec, Jiří Růt, Petr Béňa, Richard Král, Jiří Šperl

Soupiska: Marek Baran, Dominik Kadlec (c), Jan Matera, Lukáš Brodníček, Marek Jeřicha, Petr Béňa, Jiří Šperl, Richard Král, Jiří Růt

Utkání:


    V pátek večer jsme se sešli k utkání, které pro nás i soupeře mohlo být kličovým, neboť stejně jako my, i soupeř se potácí na dně  7.E Hanspaulské ligy. Před utkáním na nás Beach atack držel náskok 3 bodů a zároveň na záchranu ztrácel bod 1. Na svaze, vědomi si významu utkání, již před sezonou nalosovali zápas na neutrální půdu. Avšak s ohledem na atraktivitu utkání, o kterém se již dlouho dopředu mluvilo v restauračních zařízeních po celém světě, zvolili region v přímém kontaktu s letištěm Ruzyně. Zároveň také byla zavedena mimořádná autobusová linka Ruzyň - Přední Kopanina. Bohužel počasí, zřejmě naznačujíci situaci, v které se oba kluby nachází, zatáhlo nad hřištěm a letištěm černou deku, z které na zem dopadaly kapky deště. Vzhledem k tomuto počasí byla letadla nucena kroužit nad letištěm a na utkání se tak fanoušci nedostavili.

    Utkání se tak hrálo za trvalého deště na maličkém hřišti, což slibovalo gólové utkání. Než však mohlo být utkání zahájeno, musel být vyřešen poměrně důležitý zádrhel - ani 1 z týmů nevlastnil míč. Tato situace se naštěstí díky dobré práci managerů obou mužstev a vstřícnému přístupu paní správcové podařila vyřešit. 

    Po prvních nervozních minutách jsme se do soupeře zakousli a brankami Kadlece a Jeřichy dali jasně najevo, kdo bude v utkání tahat za delší stranu provozu. Zdálo se, že o výsledku je rozhodnuto. S tím se ale nechtěl smířit nejlepší hráč soupeře, kanonýr, jehož pověst předchází po celém Středočeském kraji, utočník břežanské Olympie - Štěpán Haifler. Jeho dva projektily z rohů hřiště skončily, nutno říci že ne k našemu údivu, v brance Barana, který zřejmě doteď přemýšlí, kudy mu balon do branky proklouzl.  Bylo nutné opět zapnout na vyšší rychlostní stupeň. Šance jsme si sice vytvářeli neustále, ale zakončení bylo "laxní". Pak ale přišla chyba obránce BA, který namazal rozehrávkou na střed hřiště Kadlecovi, jenž se nerozpakoval a utišenou ránou vymetl smetí z růžku branky. Poté přidal branku na 4:2 a dodal opět potřebný klid našim hráčům na kopačky.  Poté jsme opět předváděli hlušší úsek naší hry, kdy se i soupeř dostal do brankových možností, naštěstí ale proměnil jen jednu, na kterou dokázal vzápětí odpovědět Šperl pěkným pohotovým zakončením po autovém vhazování, kdy si z jedničky balon zpracoval a ze dvojky z otočky nedal brankáři soupeře šanci. Všichni jsme jistě rádi, že si rovzpomněl na to, co jej zdobilo v jeho bohaté mládežnické kariéře. Do poločasu se podařilo ještě z rohu zvýšit náskok Růtovi, který se prosadil po rohovém kopu na přední tyči. 

    Druhý poločas byl již v naší režii, kdy jsme předváděli mnoho pěkných kombinačních i individuálních kousků, po kterých se nám podařilo na střídačku se soupeřem navýšit náskok až na 5:12. Postupně se trefovali Béňa, Růt, Král, Kadlec, Béňa, Šperl. Za zmínku stojí zejména předposlední branka Béni, kdy Král rozehrál krásnou ulicí akci na Kadlece, jenž patičkou houslemi uvolnil Béňu a ten již s klidem Pipa Inzagiho dokonal golově akci. 

    Z Přední Kopaniny si tak vezeme 2 body proti soupeři, který představuje konkurenta o sestup. Vzhledem k výsledkům ostatních utkání, ale stále zůstáváme na posledním místě tabulky se ziskem 3 bodů (9 bodů, 6 bodů odečteno za nepískání, pozn. redakce) a na příčky zaručující setrvání v soutěži ztrácíme dva body. 

    Situaci sice nemáme ve svých rukou, ale pokud v posledních třech utkáních získáme plný počet bodů, mohlo by to k záchraně stačit. Doufejme tedy, že příští týden udržíme dobrou formu z posledních 2 utkání, z kterých jsme vytěžili 4 body a skore tuším 22:6, což je zároveň pozvánka pro fanoušky, kteří chtějí vidět líbivý fotbal. 

 

TBC Lachtan B : AC Práce 1:10 (1:3)

13.5.2011

19:30

Mikulova

Střelci: Jiří Šperl, Jan Matera, Jiří Šperl, Petr Béňa, Petr Béňa, Petr Béňa, Dominik Kadlec, Richard Král, Jiří Šperl, Lukáš Brodníček

Soupiska: Martin Beneš, Jan Matera, Dominik Kadlec (c), Lukáš Brodníček, Richard Král, Petr Béňa, Jiří Šperl

Utkání:

    Po semifinálovém utkání našich hokejistů proti reprezentaci Švédska jsme se utkali na Mikulovce s TBC Lachtanem B. Do utkání jsme vstupovali naštěstí alespoň s jedním hráčem na střídání, i když to dlouho vypadalo, že se sejdeme jen v 6ti. Samozřejmě jsme ale neměli brankáře, protože Koubič má praxe, Bary měl "něco" s kamarádem a poslední z brankářů, jehož obličej i jméno jsem již zapomněl, má prý něco s kotníkem. Muselo tak dojít ke starému a spravedlivému kameno-nůžko-papíru, jenž rozhodl o provizorní brankářské dvojici Beneš - Matera, kteří se prostřídali mezi poločasy.

    Samotný zápas začal nevinným pohovorem mezi hráči, zda-li nezvolit a nezapsat do zápisu o utkání přijatelnou remízu 0:0 bez boje. Ten nápad nebyl zase tak zlý vzhledem k tomu, že část hráčů na obou stranách byla lehce pod vlivem alkoholu v důsledku sledování již zmíněného hokejového klání. Nakonec ale došlo k úvodnímu hvizdu a týmy se mohli pustit do boje. Zkraje se oba týmy spíše poznávali a oťukávali. Na obou stranách hráči vyslali pár navštívenek směrem k soupeřově brance ale nic převratného. Až ve 13. minutě se s trochou štěstí prosadil Šperka, jehož střelu si do brány stečoval brankář soupeře. Vedení nám ovšem dlouho nevydrželo a agilní útočník soupeře srovnal z beprostřední blízkosti naší branky. Vedení vrátil na naší stranu o pár chvilek později Mater, jenž stečoval za brankářova záda přesně načasovanou Dominikovu přihrávku. Do konce poločasu naše vedení ještě narostlo a to když se podruhé v zápase prosadil Šperka takovou neslanou, nemastnou střelou, kterou Lachtan v bráně možná lehce podcenil a propustil za svá záda.

    O poločase došlo ke shora uvedené výměně na brankářském postu a Mater se ihned po odpískání musel zapotit, když se srazil se silovým hráčem soupeře, jenž nedokázal proměnit svůj brejk. Mater to odnesl pěkným monoklem nad pravým okem. Poté již následovala další radostná chvíle našich barev a po brance Pítra jsme odskočili na 3-golový rozdíl. Tato skutečnost zlomila soupeřův odpor natolik, že se ze zápasu stala naprostá exibice. Během chvíle dokonal čistý hattrick Pítr. Poté se trefil Dominik, Ježek, hattrick dokonal také Šperka a v poslední minutě se konečně prosadil také Broďa, jenž se o to marně pokoušel celý zápas a vyslal asi nejvíce našich střel. Jediný, kdo tak mohl být lehce smutný byl Benino, jemuž branka nebyla pro dnešek souzena. Ohledně soupeře není moc co psát. Prý byl citelně oslaben, ale i přes to se na můj vkus složil až příliš brzy a může být rád, že se naše střelecká cifra zastavila na čísle 10. Uvidíme, co Lachtani předvedou dál. Plus mají za to, že se ani za vysokého skore neodhodlali k nějakým zákeřným zákrokům a ve hře se vyskytovaly pouze emoce v rámci fair play...

    Co se týče našeho výkonu, tak je rozhodně pozitivní, že jsme navázali na herně povedený 2. poločas posledního zápasu proti Šejkům a dokázali navrch přidat i spoustu branek. Jsem přesvědčen, že pokud takto budeme pokračovat, tak "sedmičku" ještě zachráníme. Tedy alespoň sportovně. Dnešek odehráli všichni poctivě a nezaujatí diváci se museli dobře bavit hlavní díky našim přesným kombinacím a spoustě šancí. Příští týden máme volno a poté nás čeká další důležitý zápas proti Beach attack 90210.

    Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

     

AC Práce : Šejk Peterka 2:5 (1:3)

6.5.2011

17:00

Zárubova

Střelci: Dominik Kadlec, Dominik Kadlec

Soupiska: Tomáš Koubek (c), Marek Jeřicha, Marek Baran, Dominik Kadlec, Richard Král, Petr Béňa, Martin Beneš, Jiří Šperl, Jan Matera

Utkání:

    V dalším utkání Hanspaulky jsme narazili na tým z druhé poloviny tabulky, Šejk Peterka. Těžko říct, kdo do utkání nastupoval jako favorit. Naše situace není zrovna růžová v posledních dnech a spíše než se soupeři bojujeme sami se sebou. Začátek zápasu nám však vyšel a po pár minutách vedli 1:0 když se zblízka prosadil Kadlec po Materově vysunutí. Soupeř měl menší územní převahu a nás tak musel sem tam podržet brankář Koubič. Bohužel poté přišla chyba Šperla, který ztratil míč při pokusu o dlouhou kličku, merunu mu vypíchl hráč soupeře a Šejk Peterka z rychlého brejku srovnal. Nás vyrovnání položilo a nebyli jsme schopni až do konce poločasu kloudné akce. Soupeř hrál v pohodě a přidal další 2 branky. Na dřevěnou lavičku se tedy šlo za stavu 1:3 z našeho pohledu.

    O pauze jsme si řekli, že to ještě zkusíme, problém byl ale v tom, že spousta hráčů prostě nestačila kondičně, což v kombinaci s teplým počasím bylo dvakrát vidět. Co se ale nestalo...do druhé půlky jsme vlítli jak pokropeni živou vodou, začali si to strkat na 1-2 doteky, začali jsme využívat celé plochy hřiště a bylo to znát. Soupeř najednou absolutně nestačil, díky naši dobré kombinaci mu i docházeli síly, protože musel běhat bez balonu, což vždycky ubírá dvojnásobek energie. Navíc hru oživil Martin "Benino" Beneš, který přijel později. Problém se stala ovšem paní koncovka, která byla v našem podání naprosto žalostná. Troufám si tvrdit, že 2. poločas jsme podali nejlepší výkon od dob našeho vzniku, ale když nedáme branky ani z těch nejvyloženějších šancí, tak prostě nemůžeme uspět. V koncovce postupně selhávali všichni hráči - Šperl, Jeřicha, Béňa, Kadlec, Matera dohromady poslali na bránu snad 30 střel, ale ujala se jen 1 a to když se podruhé v zápase prosadil z bezprostřední blízkosti Kadlec, který tak z části odčinil zazdění 100% tutovky z kraje poločasu, což byl dost možná klíčový moment zápasu. Bylo to prostě tak, že my hráli a soupeř dával goly. Využil 2 přečíslení a nakonec si se Zárubovky odvezl plný počet bodů při výsledku 2:5 kdy náš 2. gol padl až ke konci utkání a jen kosmeticky poupravil skore.

    Sečteno, podtrženo. Za výkon ve 2. půlce se rozhodně stydět nemusíme, předvádět takovéto výkony stále, tak hrajeme s přehledem na čele tabulky. Vytknout se za dnešní zápas dá asi jen koncovka plus špatná desetimutovka v 1. půlce, kdy nám soupeř odkočil o 2 branky. Gratulace tedy míří k Šejkům a nám nezbývá než zamakat v dalších zápasech a pokusit se "sedmičku" zachránit.

 

AC Práce : Atlético Cerveza 6:0 (kontumačně)

29.4. 2011

20:30

Běchovice

Utkání:

    Jelikož se soupeř k utkání nedostavil, tak jsme si bez boje připsali 2 body do tabulky. Aby ale naše cesta do Běchovic nebyla zbytečná, tak jsme si dali přáteláček alespoň mezi s sebou o symbolické pivko. Hrálo se 4 na 4. Za tým Bílých nastoupili Šperl, Král, Brodníček a Béňa. Za tým Barevných Růt, Kadlec, Baran a Matera. Tým Bílých celé utkání tahal za kratší konec a ani jednou nevedl. Prohrával postupně již 4:0, poté 6:3 a nakonec i 9:7. Ovšem díky velké bojovnosti dokázal zápas otočit a zvítězit v poměru 10:9.

    Přímo se závěrečným hvizdem zhaslo symbolicky i umělé osvětlení a my se rozjeli zpátky do našich domovin či hospod.

Pradox 1. FC : AC Práce 3:3 (1:2)

22.4. 2011

20:30

Zákostelní

Střelci: Petr Béňa, Petr Béňa, Lukáš Brodníček

Soupiska: Marek Baran, Richard Král, Petr Béňa, Dominik Kadlec (c), Marek Jeřicha, Lukáš Brodníček

Utkání:   

    Jelikož do Vysočan dorazil soupeř rovněž v pětičlenné sestavě, doufali jsme, že i bez střídání uhrajeme jakž takž nějaký výsledek. Začátek utkání to potvrdil. Hrálo se vyrovnaně, bez vyložených šancí. Pár nadějných okamžiků jsme měli my i soupeř. Z první změny skóre jsme se radovali my, po Brodníčkově gólu. Domácí to nezaskočilo a srovnali. Do poločasu jsme ale stihli, trošku šťastným gólem Béňi, utkání ještě strhnout na naši stranu. O přestávce byl tedy stav 2:1 pro náš tým.

    Spokojeni s nečekaným výsledkem a popadajíc dech jsme se v pauze burcovali, že musíme zkusit tento výsledek co nejdéle udržet a hrát spíš odzadu. Bohužel se udál pravý opak – laciný gól do naší sítě hned po pár minutách druhé půle asi přes tři čtvrtiny hřiště nám moc nových sil nepřidal. Ba naopak. Po dalších deseti minutách jsme již prohrávali – 2:3. Naštěstí nás takovéto otočení zápasu nesrazilo na kolena a po několika neproměněných šancích, jsme zápas srovnali. To náš tým nabudilo a posledních 7 minut zápasu bylo bohatých na naše šance. Kadlecova a Králova střela skončila ale na tyči a ani další šance se neujali, a tak jsme odjížděli domů s rozporuplnými pocity, remízou 3:3 a jedním bodem do tabulky.

 

AC Práce : Pivojs 3:2 (1:0)

15.4. 2011

17:00

Zárubova 

Střelci:   Dominik Kadlec, Dominik Kadlec, Petr Béňa

Žluté karty: Marek Baran

Soupiska: Tomáš Koubek, Dominik Kadlec (c), Richard Král, Petr Béňa, Marek Baran, Tomáš Krajňák

Utkání:

        Po nečekaných omluvenkách pár minut před utkáním, a to Lukáše Laubeho a Lukáše Čáslavského jsme byli postaveni před nemilou věc, a to že budeme hrát v poli ve čtyřech. Naštěstí náš brankář z minulých utkání Marek Baran se cestou na výlet na chatu Jiřího Šperla, kde pobývala i další část našeho mužstva, zastavil předat rukavice novému brankáři Tomášovi Koubkovi. Nebylo zbytí a Barek Maran musel obléct padnoucí tepláky, které měl připravené k večernímu opekání buřtů a postavit se do pole. Tímto mu děkuji, že i přes hrozbu, kdy mu mohl ujet autobus, do utkání nastoupil. Postavil se do obrané dvojice s naší bývalou jedničkou Tomášem Krajňákem, který v utkání přesvědčil o tom, že tento post by mohl být to pravé právě pro jeho osobu.  Do branky se postavil již zmiňovaný Tomáš, kterého se podařilo díky usilovné práci absentujícího Jeřichy v pondělí podepsat. Jeho výkon byl velmi milým překvapením a jsem rád, že tímto máme konečně vyřešenou tuto ožehavou pozici. Útočná fáze tedy zbyla na trojici Kadlec, Beňa, Král.

       Během prvního poločasu hrál převážně soupeř, ovšem " hrál, nehrál" , jeho pokusy o kombinaci a individuální akce často končili před vápnem. A když už se soupeř k šanci dostal, většinou netrefil branku, ale ať soupeři nekřivdím měl i golové šance, které Tomáš výborně zneškodnil. A tak jak to již bývá, nechali jsme soupeře se vybouřit, pošetřili síly a soustředili jsme se na jednu povedenou akci. Ta přišla po pěkné střelopřihrávce Pítra Beňi, kterou nebyl schopen obránce Pivojs odkopnout ani nijak zastavit a na zadní tyčí čekajíci Kadlec již lehkým lobem přehodil padajícího brankáře. Chybující obránce ještě chtěl míč zachytit rukou, ale na neštěstí mu scházela rychlost a zvládl to až v brance. Museli jsme tedy i nadále hrát proti stejnému počtu soupeřů.

     Do druhé půle jsme naskočili s jasnou taktikou dát soupeři první velkou šanci, aby nabil vědomí, že může se stavem utkání něco udělat. To se nám povedlo ihned po našem rozehrání na půli hřiště. Dále jsme nechali soupeře vsítit dvě branky, které utkání otočili. Taktika vyšla na 100% neboť uspokojený soupeř si myslel, že utkání již ubrání, tím že postaví blok na vlastní půli.  My však poučení z minulého utkání jsme znali recept jak překonat tuto defenzivní taktiku. Kadlec nikým neatakován na půli hřiště napřáhl k ráně halfvolejem, kterou brankář jak jinak pustil, nutno říci, že rána byla povedená a do branky putovala po odrazu od tyče.  V tuto chvíli jsme byli na hřišti nebudu řikat lepším, ale rozhodně fotbalovějším mužstvem, koneckonců jako celý zápas.

       Rozhodující moment nastal, když Pítr Beňa svou chytrostí zaskočil zřejmě všechny přítomné. Postavil se k rozehrávce rohu, který však nerozehrál na našeho hráče, nýbrž na kanonýra z mužstva soupeře, který se nemýlil a s přehledem uklidil balon do vlastní branky. Nutno podotknout, že se nejednalo o náhodu, ale opravdu to byl záměr. 

    Zbývalo pár minut do konce a soupeř se pokusil o tlak, ale nakonec byl rád, že ještě nějakou branku neinkasoval.

 

AC Práce : Torpédo Ohrobec SKA 3:7 (1:4)

8.4. 2011

17:00

Zárubova

Střelci:  Michal Juska, Dominik Kadlec, Dominik Kadlec

Soupiska: Marek Baran, Dominik Kadlec (c), Marek Jeřicha, Petr Béňa, Michal Juska, Jan Matera

Utkání:

    Utkání, ve kterém se podle odborníků z Ohrobce (okres Praha- západ) měli setkat favorité na postup ze skupiny, ztratilo svou pointu již několik dnů před utkáním, kdy bylo jasné, že se zúčastníme sotva v 6-ti lidech. Pro zajímavost uvádím, že na PŘEDZÁPASOVÝ trénink v pátek dopoledne se nedostavil NIKDO.

    Ale teď již k utkání. Utkání se hrálo pouhé dvě minuty, neboť hned zkraje mužstvo Ohrobce vystřelilo ze střední vzdálenosti, a světe div se - balon skončil v naší brance. To byla těžká rána pro naše odhodlání porvat se o slušný výsledek. Důsledkem toho bylo inkasování dalších 3 branek. Nutno podotknout, že se na ně soupeř příliš nenadřel. Vše vypadalo na odevzdané utkání, jenže to bychom nesměli mít v mužstvu Michala Jusku, který tečovanou ranou snížil na rozdíl pouhých tří branek. Poločas tedy skončil 1:4. Ve druhém poločase se nám poměrně dobře dařilo narušovat kombinace soupeře, z čehož jsme měli několik slibných brejků. Dva z nich se podařilo zužitkovat Kadlecovi. Mezi našimi brejky soupeř zhruba 10x netrefil prázdnou branku, eventuelně si nedokázal před brankou přihrát, a tak jsme se nakonec rozešli rozumným výsledkem 3:7. 

    Co říct závěrem, snad jen, že na utkání se byla podívat potencionální náhrada brankářské jedničky Tomáše Krajňáka, který pravděpodobně nepočítá s tím, že by se do naší branky ještě někdy postavil.

    Momentálně jsme mužstvem, na kterém si každý jiný tým může zvednou sebevědomí.

 

Klamovská skvadra : AC Práce 4:3 (4:1)

1.4. 2011

19.00

Štěrboholy

Střelci: Jan Matera, Dominik Kadlec, Dominik Kadlec

Červená karta: Jiří Růt

Soupiska: Marek Baran, Dominik Kadlec (c), Lukáš Brodníček, Roman Herold, Michal Juska, Richard Král, Jan Matera, Martin Beneš, Jiří Růt, Marek Jeřicha, Petr Béňa

Zápas:

    Co napsat k utkání, do kterého drtivá většina hráčů nastoupila rovnou z auta, protože v době výkopu byli připraveni na hřišti jen 3, slovy tři, hráči! To vše se podepsalo na naprosto tragickém úvodu, ve kterém jsme během 3 minut dostali 2 branky a navíc se hloupě nechal vyloučit Jiří Růt, jenž zastavil přes něj letící míč rukou a zabránil tak brejku soupeře. Celé to znamenalo, že už od 5-té minuty jsme hráli ve 4 lidech v poli a soupeř trestal...

   Než odbyla polovina 1. dějství, stav byl už 4:0. Jednu branku vstřelil dokonce soupeřův brankář přes celé hřiště kdy se musel červenat Baran v bráně, protože podobné věci by se chytat měli. Na Baryho obhajovu ale lze napsat, že to byl jeho první ostrý zápas za nás a bylo vidět, že je trošku nervozní. Navíc jsme celou dobu počítali s tím, že se dostaví jednička týmu Tomáš Krajňák, jenž ale pokračuje v jeho docházce-nedocházce a mně osobně začíná dosti srát, poněvadž není ani schopen se pořádně vyjádřit managerovi Královi zda-li bude schopen přijít či nikoliv.

    Každopádně abych nebyl jen negativní. Po obdržené brance na 4:0 jsme konečně začali hrát fotbal my a to i v citelném oslabení. Hru oživil agilní Matera, jenž přijel až za tohoto stavu s Králem, který zaspal a jen nemile přijal skutečnost, že už "tečeme" rozdílem 2 tříd. Naštěstí bylo vidět, že jsme se konečně dostali do tempa a začali soupeře přehrávat. Do konce půle se nám zásluhou Matery a Kadlece podařilo vsítit 2 branky a začali jsme věřit v malý zázrak. Mohlo to být i lepší, ale to byl musel trefit z metru prázdnou branku Matera, který asi doted nechápe, jak mohl přestřelit.

    O pauze jsme si řekli, že se zkusíme porvat alespoň o bodík. Bojovali jsme, makali, hráli s velkým nasazením a dost na risk. Z toho pramenilo to, že soupeř chodil často v přečíslení a nás zachránil několika štastnými zákroky Baran a snad 4krát nám pomohla branková konstrukce. Ovšem naše hra se vyplatila a to když se krásně prosadil lobem již podruhé v zápase Kadlec. Času bylo stále dost a vidina bodu tak byla velmi blízko. Zkoušeli jsme hrát nátlakově a měli územní převahu, ovšem šance už spíše po střelách z dálky. Jednu takovou vyslal Michal Juska a brankář měl co dělat, aby si s jeho projektilem poradil. Závěr zápasu už nám atmosféra na hřišti trošku zhoustla a i když jsme zkusili takovou menší powerplay, kdy jsme místo Barana poslali do brány Materu, tak se nám již vyrovnat nepodařilo...

    Úvodní zápas se nám tedy nevyvedl a patrně bude nutné lehce přehodnotit své cíle. Zápas s Klamovskou skvadrou jsme nezvládli hlavně v úvodní čtvrthodině, kdy jsme produkovali parodii na fotbal a po zásluze nás soupeř ztrestal. Naše laxnost se nám tak nevyplatila. Na druhou stranu, při vší úctě k soupeři, jsme ukázali mnohem větší fotbalovost a i ve 4 lidech jsme soupeři dokázali zatápět a dokonce i otočit hodně nepříznivý stav. Dá se čekat, že přijdou ale mnohem těžší zápasy a v těch už snad zabereme od začátku, aby se nestalo to, co tentokrát. Hráčem zápasu se stal z naši strany jednoznačně Dominik Kadlec, jenž nás svou produktivitou udržel ve hře až do konce